Boomshakalaka!

Kaikkien aikojen paras ja tuottavin arcade-urheilupeli, NBA Jam, liittyy VGD:n laitevalikoimaan ja se on pelattavissa tämän vuoden tapahtumassa - tietenkin ilmaiseksi. NBA Jam julkaistiin vuonna 1993 ja kyseessä on överiksi vedetty arcademainen koripallopeli 2 v 2 -formaatissa. Peli on sen julkaisun jälkeen käännetty lähes kaikille alustoille, mutta alkuperäinen arcade-versio on edelleen se parhain.


He’s on fire!

Pelin ehkä tunnetuin ominaisuus on se, että pelaajan sai ”syttymään tuleen” kolmen peräkkäisen korin jälkeen. Normaalistikin pelissä pystyy donkkaamaan epärealistisen korkealta, mutta tulessa olevan pelaajan ominaisuudet lähtevät ns. lapasesta. Lisäksi NBA Jamissa ei ole (tietenkään) rikkeitä eli vastustajaa saa vedellä huolella vasemmalta oikealle.

NBA Jam Tournament Edition

VGD:n laite on ns. Tournament Edition -malli, joka on toteutukseltaan sarjan hiotuin versio. Peli on tietenkin pääpiirteittäin sama kuin alkuperäinen, mutta useita pieniä parannuksia löytyy. Lisäominaisuuksina peliin tulivat mm. mahdollisuus vaihtopelaajan käyttöön puoliajalla, pelaajien ominaisuuksien lisääminen neljästä kahdeksaan, useat piilotetut joukkueet sekä pelaajat ja monet pelimekaniikkaa parantavat päivitykset.

VGD:n laitteita – onhan niitä

Tälle vuodelle laitevalikoima on jälleen kasvanut ”jonkin verran”.  Mukana on useita arcade-kabinetteja, joita ei muilla Suomessa ole. Meille (ja tätä kautta myös kävijöille) vain parasta! Lisätietoa uusista hankinnoista myöhemmin. Toisaalta ellei tietoja jostain syystä tule, sinulla on yksi syy enemmän vierailla tapahtumassa ja testata uudet hankintamme. 

Lisätietoa

Teemu Närvä, Projektipäällikkö, Levón-instituutti, Vaasan yliopisto, 0400 817 006, etunimi.sukunimi@uva.fi
Olli Raatikainen, yliopisto-opettaja, Vaasan yliopisto, 029 449 8404, etunimi.sukunimi@uva.fi