Arcade -kabinettien ja flippereiden sijainnit VGD:ssa

Tämän vuoden tapahtumassa on mukana ennätysmäärä arcade-kabinetteja sekä flippereitä. VGD koko arsenaali on tottakai mukana (yhteensä 17 laitetta) ja lisäksi Etelä-Pohjanmaan Flipperi Klubi tuo omalle ständilleen 4 flipperiä. Kaikki laitteet ovat tietenkin ilmaiseksi pelattavissa. Katso artikkelista mitä mahtavuutta meillä on tänä vuonna tarjolla!


Houston, Pac-Man has landed

Tämän vuoden yksi uusista hankinnoistamme ei ole enempää eikä vähempää kuin jo legendaksi muodostunut Pac-Man. Kyseessä on erittäin harvinainen kabinetti (ainakin Suomessa) ja se liittyy toisen omistamamme superklassikon, Space Invaders -kabinetin, seuraan. Pac-Man julkaistiin alunperin Namcon toimesta Japanissa vuonna 1980. Laite on julkaisustaan lähtien ollut äärimmäisen suosittu ympäri maailman tähän päivään asti. Siitä on muodostunut populaarikulttuurin ikoni, josta on tehty kaikkea mahdollista elokuvista, oheistuotteista ja musiikista lähtien.

Pac-Man on yksi eniten rahaa tuottaneista kolikkopeleistä kautta aikojen. Se on myös todennäköisesti yksi tunnetuimmista ellei tunnetuin pelihahmo kuluttajien silmissä. Tämän vuoden tapahtumassa voit itse testata, miksi pelistä ja hahmosta tuli niin suosittu. Pac-Man kuten myös Space Invaders löytyvät ständiltä 22.

Arcade-kabinettien ja flippereiden sijainnit tapahtumassa

Pac-Manin lisäksi olemme hankkineet myös paljon muita laitteita. Uusina tulokkaina valikoimaan ovat liittyneet mm. Time Crisis II (tuplakabinetti), Super Off Road (harvinainen 3-pelaajan versio) ja useampi flipperi. Alla olevasta listasta löydät laitteet ja niiden sijainnit eri ständeillä.

 

Ständi 1: Confidential Mission, Indiana Jones: the Pinball Adventure -flipperi, Judge Dredd -flipperi, Super Off Road ja Time Crisis II
Ständi 4: Wayne Gretzky 3D Hockey
Ständien 4 ja 5 välissä: Virtua Cop 2
Ständi 6: Mortal Kombat II
Ständi 12: 4 kpl Etelä-Pohjanmaan Flipperi Klubin flippereitä
Ständi 16: Star Trek: the Next Generation -flipperi
Ständi 17: Star Wars Trilogy Arcade Deluxe
Ständi 18: Outrun
Ständi 19: Neo Geo -kabinetti (keskiviikkona Metal Slug X ja torstaina Metal Slug 3)  
Ständi 22: Pac-Man ja Space Invaders
Ständi 23: 2 kpl Neo Geo -kabinetteja (keskiviikkona Prehistoric Isle 2 & Samurai Shodown 2 ja torstaina Blazing Star & Nightmare in the Dark) ja Space Gun

Lisätietoa

Teemu Närvä, Projektipäällikkö, Levón-instituutti, Vaasan yliopisto, 0400 817 006, etunimi.sukunimi@uva.fi
Olli Raatikainen, yliopisto-opettaja, Vaasan yliopisto, 029 449 8404, etunimi.sukunimi@uva.fi