Sepeli ry tuo VGD:hen Länsi-Euroopan miehekkäimmän peliohjaimen!

Mitä saadaan, kun yhdistetään Rambo, Wolfenstein 3D ja talvisota? Tuloksena syntyy jykevästä metallista tehty Maximies, joka ei pelkää mitään. Maximies on Seinäjoen pelinkehittäjien eli Sepeli ry:n peli, joka on tietenkin pelattavana VGD:ssa.


Maximiehen synty

Tapahtui kaksi vuotta sitten Seinäjoen yliopistokeskuksen tutkijankammiossa: Tommi tokaisi tutkijakollegalleen Jussille, että hän on pitkään haaveillut pelistä, jossa deaktivoidulla Maxim-konekiväärillä voisi lanata hiippalakkeja lumisilla laakeilla - oli kuullut, että Jussi vetää paikallista pelikehittäjien yhdistystä. Pohjalaasen uhon puuskassa Jussi sanoi lupaavansa tehdä pelin, jos Tommi hommaa konekiväärin. Pian paljastui, että nämä rautakasat eivät maksa mahdottomia ja niitä voi jopa lainata.

 

Syntyi arcade-tyylinen ensimmäisen persoonan ampumapeli, jossa peliohjaimena on maailmansotien aikainen deaktivoitu Maxim-konekivääri. Konekiväärin edessä on valkokangas, jolla massoittain venäläisiä ryynnii kohti pelaajien asemia. Muhkeat äänet pitävät huolen siitä, että vihollisaaltoja torjuessa tunnelma pysyy korkealla.

Peliä pääsee kokeilemaan VGD:ssä ja Sepeli sekä Maximies löytyvät Indie-osastolta.

Sepeli ry

Sepeli ry (Seinäjoen pelikehittäjät ry) perustettiin 2014 edistämään pelikehityksen harrastus­- ja liiketoimintamahdollisuuksia Seinäjoen alueella. Yhdistyksen ydintoimintaa on pelien tekemisessä tarvittavien työkalujen koulutustilaisuuksien ja pelikehityskurssien pitäminen sekä tapaamisten ja pelinkehityskilpailujen järjestäminen pelien tekemisestä kiinnostuneille.

Sepeli ry toimii osana Seinäjoen alueella toimivien ja aloittavien peliyritysten ja pelikehitysopetusta tarjoavien oppilaitosten verkostoa ja on se taho, jonka puoleen kääntyä, kun uusi tai olemassaoleva pelikehitystiimi etsii lisää tekijöitä tai erityisosaamista. Sepeli ry myös tukee ja edistää alueella käynnissä olevia pelikehitysprojekteja.

Lisätietoa Sepeli ry:sta

Jussi Rasku, Sepeli ry:n puheenjohtaja, 044 506 6792, jussi.rasku@sepeliry.fi