VGD:n & Pohjalaisen pop-up-pelihalli

VGD sekä Pohjalainen avaavat marraskuussa pop-up-pelihallin Pohjalaisen Monitorille. Pelihalli aukeaa keskiviikkona 9.11. ja sulkeutuu 18.11 ja se on avoinna arkisin klo 9-16 (suljettu viikonloppuna). Lisäksi perjantaina 11.11. ja keskiviikkona 16.11. peliaikaa on aina klo 20:een asti. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja laitteiden pelaaminen ei maksa mitään.


Arcade is open!

Tule testaamaan paikanpäälle millaista tunnelma oli pelihalleissa, jotka ovat nyt jo lähes kaikki sulkeneet Suomestakin ovensa. Nykyaikaiset pelit ovat todennäköisesti grafiikoiltaan paljon paremman näköisiä, mutta kolikkopelien ja pelihallin tunnelmaan niillä ei pääse. Se pitää kokea itse ja nyt siihen on viimeinkin mahdollisuus! Pop-up-pelihalli käynnistää lähtölaskennan VGD:n tämän vuoden tapahtumaan, joka järjestetään 23.-24.11. Vaasan yliopistolla. 

Paikalla ovat kaikki VGD:n tähän asti hankkimat (lue ostimme ihan ikiomaksi) kolikkopelit poislukien Star Wars Trilogy Arcade Deluxe, joka on pelattavana vain varsinaisessa tapahtumassa yliopistolla. Näiden lisäksi paikalla on yhteistyökumppanimme toimittama Judge Dredd -flipperi ja muutamia konsoleita.

 

Kuvat: Vasemmalla Mortal Kombat II ja oikealla mielettömän hieno Judge Dredd -flipperi

Kaikki laitteet on säädetty vapaapeleille eli pelaaminen on täysin ilmaista. Space Invaders -laitteessa tosin joutuu painamaan kolikkoaukkojen kohdalta krediittejä napista lisää, koska vuonna 1978 ei vielä ollut mahdollisuutta ilmaispeleille.

Aukioloajat ja sijainti

Pelihalli aukeaa keskiviikkona 9.11. ja sulkeutuu 18.11 ja on avoinna arkisin klo 9-16. (huom!: suljettu viikonloppuna). Lisäksi perjantaina 11.11. ja keskiviikkona 16.11. järjestetään peli-illat, jolloin pois ei ajeta vasta kuin klo 20:00. Peli-illoissa on luvassa mm. turnauksia ja muuta järjettömän hienoa ohjelmaa.

Pelihalli löytyy Pohjalaisen Monitorilta osoitteesta Hietasaarenkatu 19. Facebook-tapahtuman sivuille pääset naputtelemalla tähän linkkiin hullun lailla. Sivuille päivitetään lähiaikoina tietoa mm. turnauksista ja muusta ohjelmasta.

VGD:n järjestäjät ja Pohjalainen toivottavat pelihalliin tervetulleeksi kaikki pelaamisesta kiinnostuneet. 

Laitteet

  • 2 kpl Nevada Neo Geo Arcade -kabinetteja
    • Pelattavana mm. Metal Slug -pelejä, Windjammers ja The King of Fighters´95
  • Confidential Mission, Sega, 2000
  • Judge Dredd -flipperi, Bally Manufacturing, 1993
  • Mortal Kombat II, Midway Games, 1993
  • Space Invaders, Midway Manufacturing Co., 1978
  • Wayne Gretzky 3D Hockey, Atari Games/Midway, 1996
  • Atari 2600 -konsoli, jossa pelattavana vaihtuvia pelejä
  • Xbox-konsoli, jossa pelattavana vaihtuvia pelejä

Lisätietoa

Teemu Närvä, Projektipäällikkö, Levón-instituutti, Vaasan yliopisto, 0400 817 006, etunimi.sukunimi@uva.fi
Olli Raatikainen, yliopisto-opettaja, Vaasan yliopisto, 029 449 8404, etunimi.sukunimi@uva.fi